Vanzari apartamente Bucuresti de 2, 3 si 4 camere în complexul rezidențial Monaco Towers din București, langa metrou, aici gasesti cele mai noi anunțuri cu apartamente de vânzare 

 

 

Așadar, dacă ești în căutarea unei proprietăți de calitate într-un complex rezidențial premium din București, acesta ar putea fi exact ceea ce cauți. Contactează-ne astăzi pentru mai multe detalii și pentru a programa o vizionare!

 

Sfaturi pentru cei care doresc sa achizitioneze un apartament

Apartamentele noi au avantaje cum ar fi :

– confortul sporit (de obicei) fata de cele din blocurile vechi;
– instalatii noi;
– izolatia termica exterioara;
– suprafata generoasa a teraselor sau balcoanelor;
– posibilitatea inchirierii locului de parcare la subsolul imobilului sau in exterior.

In opinia noastra aproximativ 35-40 % dintre ansamblurile rezidentiale noi sunt construite cu materiale de calitate, beneficiaza de o locatie buna si de infrastructura completa. Aceste, imobile sunt insa destul de scumpe, atat din cauza pretului mare al terenurilor pe care au fost edificate cat si ca urmare al pretului materialelor de constructie. Pe langa locatie, valoarea estetica si calitatea proiectelorau devent criterii importante in luarea deciziilor de achizitionare a unui apartament. In acelasi timp a crescut competitia intre dezvoltatorii, iar acestia au devenit mai atenti la calitatea constructiilor si mai transparenti.

Foarte mult conteaza ca apartamentul sa fie amplasat langa o statie de metrou pentru a avea acces usor si rapid in toate zonele capitalei. Autoturismul personal nu poate indeplini aceasta functie ( defectarea lui, avarierea lui, imposibilitatea de a il folosi din cauza conditiilor meteorologice cum ar fi o iarna cu multa zapada, costurile utilzarii zilnce, membrii familiei cu un program diversificat – ce implica achzitionarea mai multor autovehicule)

Investiția în imobiliare rămâne una dintre cele mai sigure și apreciate. 

Urmărește constant piața, pentru a o înțelege.

Prețurile diferă de la zonă la zonă, ținând cont și de dotări, de suprafața apartamentului, de etaj sau de tipul de apartament . E important însă să ai o idee clară asupra prețului corect al locuinței alese. Există și o serie de locuințe noi situate central, dar prețurile sunt pe măsură.

Cumperi un apartament în București pentru o investiție?

Dacă esti orientat către o oportunitate de investiții, ar trebui să iei în calcul categoriile de chiriași la care te vei adresa in viitor ( persoane fizice, persoane juridice)

Cumperi un apartament ca să locuiesti în el?

Dacă ai în plan un să cumperi un apartament pentru a locui în el, de asemenea, trebuie să ții cont de următorii factori. În afară de nevoile de spațiu, ar trebui să te gândești la stilul tău de viață și la diverse alte nevoi, cum ar fi ușurința de a te deplasa zilnic către locul de muncă.

Cumperi un apartament amplasat intr-un bloc nou sau in unul mai vechi?

Apartamentele din noile complexuri rezidentiale par să fie favorizate de cumpărători, iar acest lucru nu se întâmplă fară un motiv.

De regula calitatea betonului este strans legata  de un maxim de 50 de ani, la unele apartamente amplasate in blocuri vechi o sa observati ca planseele din living prezinta fisuri aparute de regula pe zona de mijloc a tavanului. Trebuie sa luati in considerare si necesitatea schimbarii instalatiilor electrice, sanitare ceea ce implica un cost. Aveti in vedere ca la un moment dat, in viitor  planurile se pot schimba si va trebui sa vindeti proprietatea achizitionata ( poate peste 10 ani, 20 ani ) cautati sa achizitionati o proprietate vandabila care va poate returna cel putin suma achizitiei initiale.

Așadar, care este cea mai bună zonă pentru a cumpăra un apartament în București?

După cum ai observat, răspunsul este departe de a fi intiutiv. Totul depinde de scopul tău, nevoile tale și stilul tău de viață dar raman totusi urmatoarele elemente importante pe care trebuie sa le ai n vedere :

 • Mijloace de transport
 • Distanța față de școală și centrele comerciale
 • Spații verzi și locuri de joacă
 • Loc de parcare ( posibilitate de inchiriere, de achizitie sau un loc legal unde poti lasa masina aflat in apropiere )
 • Confort

Intrebari si raspunsuri :

 

Intrebare : ” Pentru apartamentele oferite spre vanzare, acceptati credit ?”

Raspuns : Da, se accepta credit.

Intrebare : ” Care sunt pasii pentru achizitionarea unui apartament prin credit ipotecar ? “

Raspuns : In linii mari , pasii sunt urmatorii :

 • Preaprobarea creditului
 • Identificarea apartamentului
 • Semnarea antecontractului de vanzare – cumparare
 • Evaluarea apartamentului
 • Aprobarea finala acreditului
 • Semnarea contractului de vânzare-cumpărare și de ipotecă

 

 

Intrebare : ” Care sunt costurile notariale aproximative pentru cumpararea unui apartament la valoarea de 73.000 Euro ?”

Raspuns : Costurile notariale se ridica la aproximativ 4800 lei

Intrebare : ” Cand se aplica TVA 5 % ? “

Raspuns :  În prezent, plafonul până la care se aplică o cotă redusă de TVA, de 5%, la vânzarea locuințelor este de 450.000 de lei. Se refera la achizitia unui apartament de catre o persoana fizica de la o prsoana juridica platitoare de tva. Din ianuarie 2021 plafonul se va mari si se va putea aplica tva 5 % si pentru locuinte mai mari.

Intrebare : ” Pretul afisat , pentru vanzarea apartamentului, include TVA ? ”  

Raspuns : Da, pretul afisat include tva 5 %

Intrebare : ” Apartamentele oferite spre vanzare, au disponibilitate imediata ? “

Raspuns : Da, apartamentele pe care le oferim la vanzare, au disponibilitate imediata.

Intrebare : ” Ce adresa are apartamentul oferit spre vanzare ? “

Raspuns : Adresa este : Sos. Berceni nr 96, sector 4 Bucuresti, turn B, etaj 1, apartament B104.

Intrebare : ” Pot achzitiona mai multe apartamente cu TVA 5 % ?”

Raspuns : Da, legea permite achzitia mai multor apartamente cu TVA 5 % de catre aceeasi persoana, mai multe detalii aici : https://www.forumimobiliare.ro/community/piata-imobiliara-romania/aplicare-tva-5-la-achizitionarea-locuintelor-in-anul-2021/#post-14

Intrebare : “Pana la ce ce valoare se aplica in 2022 TVA 5 %  ?”

Raspuns : Se aplica Tva 5 % (  vanzari persoane juridice platitoare de tva catre persoane fizice ) pana la valori nete, maxime  de 140.000 Euro, avand dreptul la o singura achizitie cu aplicabilitatea Tva de 5 % la aceasta valoare. 

Intrebare : “Pana la ce ce valoare se aplica in 2023 TVA 5 %  ?”

Raspuns : Se aplica Tva 5 % (  vanzari persoane juridice platitoare de tva catre persoane fizice ) pana la valori nete, maxime  de 600.000 RON exclusiv TVA  avand dreptul la o singura achizitie cu aplicabilitatea Tva de 5 % la aceasta valoare. 

Intrebare : “Pana la ce ce valoare se aplica in 2023 TVA 9 %  ?”

Raspuns : Se aplica Tva 9 % (  vanzari persoane juridice platitoare de tva catre persoane fizice ) pana la valori nete, maxime  de 600.000 RON exclusiv TVA  cu suprafata utila de maxim 120 de mp

Este vorba despre livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice.

Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu cota redusa de 5%;

 

link localizare pe harta : Monaco Towers

Blogger.com Monaco Towers blog